Skönhetstips del 2

Okej, nu fortsätter mina skönhetstips!

• Min absoluta favorit bland läppglans, som jag alltid återkommer till, är
Maybellines Water Shine Liquid Diamonds i nyansen "Strawberry Carats". Den fuktar läpparna och glittret sitter kvar längre än på andra läppglans jag testat. Kostar c:a 85 kr (men kan ibland hittas på rea).

105233-211

Hudkrämer har alltid varit ett problem för mig som har blandhy. Jag har fortfarande inte övergivit min favorit sen många år, som verkligen är ett budgetalternativ, ACO Moisturising Face Gel (kostar drygt 40 kr på Apoteket). Krämen är superbra, oparfymerad och verkligen dryg, innehåller inget fett men återfuktar ändå sjukt bra.

105233-214

Ibland vill jag dock lyxa till det lite, och då brukar jag köpa hudkrämen Happyderm från L'Oréal, som doftar helt underbart, och dessutom återfuktar huden utan att den blir fet. Fin förpackning har den också, och den är faktiskt inte speciellt dyr heller, c:a 80 kr. Mumma!

105233-206

• Nu har jag presenterat mina älsklingsprodukter, så nu blir det lite andra tips.
Ni vet hur lätt det är att man river sönder sina nylonstrumpbyxor när man ska dra upp dem efter att ha varit i "damrummet", man kanske dessutom är på fest och har bråttom ut. Det är svårt att få ett bra grepp i nylontyget, och det blir ofta så att naglarna river upp maskor.
Men hav förtröstan! Jag har uppfunnit ett superbra knep: fukta fingertopparna med tungan/vattenkranen, sedan är det hur enkelt som helst att få grepp om tightsen! Det var längesen det gick maskor på mina strumpbyxor sen jag kom på det här knepet.

105233-212

• Något som alltid hjälper mig att vara självsäker, modemedveten och glammig är att läsa så kallad "chick lit". Varje bok (förutsatt att de är bra, såklart) är som en säsong av "Sex and the City", och hur sunkig jag än känner mig när jag börjar läsa, så får de mig alltid superpeppad och sugen på att glida runt och känna mig het. Dessutom handlar böckerna oftast om karriärkvinnor, vilket ger ytterligare inspiration till att bli det man vill. Pocketböcker är billiga också! Mina favoritförfattare inom genren är Marian Keyes (älskar alla hennes böcker) och Imogen Edwards-Jones (författaren som ligger bakom den underbara brittiska tv-serien "Hotel Babylon" och har skrivit min favoritbok "Shagpile"), men jag kan tipsa om hur många bra chicklit-böcker som helst:

Det finns hur många chicklit-författare som helst jag skulle vilja utforska, men några som verkar extra intressanta är Jane Green, Wendy Holden, Lisa Jewell, Sophie Kinsella, Adele Parks, Isabel Wolff, Laura Caldwell, Valerie Frankel och Sarah Mlynowski.

105233-210 105233-209 105233-207

• När jag vill känna mig extra glamourös och självsäker drar jag på mig ett par högklackade. Ni som är rädda för att gå i höga klackar - öva hemma med mindre klackar och öka successivt till den höjd ni vill ha, det är inte så svårt som det ser ut, och det är värt det! Det är ju dessutom sååååå läckert...

105233-208

• När det gäller ögonmakeup kan det vara svårt att hitta inspiration till hur man ska lägga ögonskuggan, så jag brukar klippa ut snygga sminkningar ur modetidningar och spara till det rätta tillfället. Det är mycket lättare när man har en bild att utgå ifrån!

105233-213

• Mitt sista och bästa tips är att klippa ut allt som inspirerar en ur modetidningar och klistra in i en bok, för att sedan skaffa det när man har råd/stöter på det i affärer. Min bok innehåller kläder, skor, väskor, accessoarer, böcker och lite annat smått och gott. Skriv alltid upp under bilden vilket klädmärke/sminkmärke etc. det är, så blir det lätt att söka upp på exempelvis Tradera (där man verkligen kan fynda!!!). Man kan också ofta hitta kläder i vanliga butiker som liknar de kändisar har på sig.

Här är några bilder på hur min klippbok ser ut:



Phew, det var allt jag kunde komma på för tillfället. Hoppas att det finns något som kan vara till hjälp för någon fashionista därute!

Tack till Deeana, som fick mig att ta itu med inlägget!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Kommentarer
Postat av: Deeana

du hade verkligen många tips. Marian Keyes och Jane Green är också två av mina favorit författare. bästa boken jag någonsin läst är "min smala lycka" av Jane Green. den borde alla läsa.
och din bok var grym

Postat av: Julia

Gud vad kreativt med boken! Jättekul med bra tips! Tack..

2007-01-05 @ 00:56:50
URL: http://bergenstrahlesystrarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback